Λίγα λόγια για την περιοχή

Η αμπελοκαλλιέργεια εμφανίσθηκε στην περιοχή της Δράμας πριν από χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα με τον μύθο ο ίδιος ο Διόνυσος μύησε τους τοπικούς άρχοντες στα μυστικά του αμπελιού και αυτοί με τη σειρά τους τα διέδωσαν αργότερα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πληθώρα αρχαιολογικών ευρημάτων επιβεβαιώνουν την ουσία του μύθου με αποκορύφωμα την ανασκαφή ενός ναού του Διονύσου που χρονολογείται στα 400π.χ. και βρίσκεται μέσα σε μια αμπελουργική ζώνη της περιοχής.

Τον εικοστό αιώνα σημειώνεται μια προοδευτική ανάκαμψη με την δημιουργία πρότυπων αμπελώνων με χιλιάδες στρέμματα και σύγχρονων οινοποιητικών εγκαταστάσεων και αποτέλεσμα την παραγωγή ποιοτικών κρασιών διεθνώς καταξιωμένων.

Η Δράμα ξεκίνησε δειλά την καλλιέργεια νέων ποικιλιών,

συνέχισε δυναμικά τη διαδρομή της στον οινικό χάρτη της χώρας, τα κρασιά της σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου κέρδισαν διακρίσεις και μετάλλια, καταφέρνοντας να αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές των κρασιών της στις διεθνείς αγορές, ενώ παράλληλα οι ετικέτες των κρασιών της πέτυχαν να φιγουράρουν ψηλά στους καταλόγους των ελληνικών εστιατορίων και wine bars.

Powered by honeybee.gr | Copyright © 2017 Wines of Drama | All rights reserved.