Πριν από 100 περίπου χρόνια, το 1924, ο Κώστας Σεμερτζίδης, παππούς του οινοποιού Ιορδάνη Μιχαηλίδη, έρχεται πρόσφυγας από τα χώματα της Μικράς Ασίας και ξεκινάει την παραγωγή κρασιού στα Κύργια Δράμας. Η μικρή οικογενειακή οινοποιία μεγαλώνει όταν η σκυτάλη περνά στον Σίμο Μιχαηλίδη, που επεκτείνει το 1970 τον αμπελώνα στην περιοχή Λαγότοπος και θέτει τις βάσεις για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής.

Η τρίτη γενιά, με εκφραστή τον Ιορδάνη Μιχαηλίδη, αναλαμβάνει τα ηνία το 2004, με στόχο τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου οινοποιείου και την παραγωγή ποιοτικών οίνων που ενσωματώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης με τις τοπικές παραδόσεις.

Το 2004 ο Ιορδάνης Μιχαηλίδης ξεκίνησε την κατασκευή του σύγχρονου οινοποιείου, δίπλα στον ιδιόκτητο αμπελώνα. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το 2005 με το εργονομικό οινοποιείο που περιλαμβάνει τον χώρο παραγωγής με την αίθουσα παραλαβής και επεξεργασίας του τρυγητού και τις δεξαμενές ζυμώσεων, τον χώρο παλαίωσης με το κελάρι των δρύινων γαλλικών βαρελιών, τον χώρο εμφιάλωσης με την σύγχρονη εμφιαλωτική γραμμή και τον χώρο αποθήκευσης – παλαίωσης του εμφιαλωμένου οίνου.

Στα επόμενα 5 χρόνια, με την εγκατάσταση των νέων αμπελώνων, η ετήσια παραγωγή αναμένεται να διπλασιαστεί, φτάνοντας τις 80.000 φιάλες.

Ιστοσελίδα: http://domaine-michaelidi.gr/

Powered by honeybee.gr | Copyright © 2017 Wines of Drama | All rights reserved.